T Nest

Hoera!!  Het T-nest van Ayla is een feit. Op dag 65 ,op 7 maart 2013, is Ayla bevallen van 1 kitten, die de naam Twinkle Star heeft gekregen. 

Het geheel is niet vlekkeloos verlopen. Ayla begon ineens veel bloed te verliezen en we zijn meteen naar de dierenarts gegaan. Daar werd geconstateerd dat er geen levende kittens meer in zaten. Omdat Ayla reeds 2x eerder een keizersnede heeft gehad. besloot ik haar meteen te laten helpen. Er zaten 2 kittens in die al eerder waren overleden. 1 wit kittentje kwam er redelijk “heel” uit, maar leefde niet. Na veel gedoe begon het toch ineens te ademen en ging meteen de couveuse in. Nadat Ayla klaar was en een beetje bijgekomen, zijn we met haar en het kitten naar huis gegaan. De komende 48 uur zou kritiek zijn. Met veel liefde en geduld en slapeloze nachten ging het steeds eens een stukje beter. Na een paar dagen lagen de beide moedertjes bij elkaar in 1 bevallingsbak en hielden de kittens van Quety Twinkle lekker warm. Ook ging het voeden steeds beter en na een kleine week deed ze het op eigen kracht. Ik ben zo blij dat dit witte poesje zo sterk is gebleken en durf het nu pas in de derde week aan te kondigen. Het is 28 maart en Twinkle is vandaag 3 weekjes oud, het gaat super goed met haar. Ik ben gebeld door een fokster waarvan de moederpoes niet genoeg melk heeft. Het nestje bestaat uit 3 kittens. We besluiten dat er 1 kitten bij de moederpoes blijft en ik zal proberen of Ayla deze 2 andere kittens bij zich wil nemen. Wat een superlieve moeder blijkt Ayla te zijn!!! Meteen ontfermt zij zich over de 2 kittens. Het is een geschreeuw van jewelste want ze hebben honger en zijn te driftig om bij te voeden. Toch lukt het me en na een paar dagen zijn de 2 kittentjes gestabiliseerd en drinken op eigen kracht. De kittentjes zijn op 25 maart geboren en nu 1 weekje oud. We besluiten in overleg dat ze bij het T-nestje gaan horen en worden gedoopt in Turbo, de kleinste met een enorme wilskracht, en Thorin. Beide zijn blotched katertjes en wat blijkt…. Topsy, de vader van mijn S-nest, is de opa van deze kittens!!och nog een kind van Ayla X Wesley heb.

Het is 18 april, Turbo en Thorin blijken beiden een poesje te zijn en zijn nu omgedoopt naar Twiggy en Tess. Vandaag is hun broertje Sirius erbij gekomen, want de moederpoes keek ook naar hem niet meer om. Achteraf blijkt dat zij een ernstige bmo had en is meteen geholpen. Er zit wel een enorm verschil in de gewichtjes van mijn adoptie-3-ling, maar het gaat nu super goed!

Het is 6 mei en Twinkle Star en de adoptie-3-ling zijn mee geweest naar de fotoshoot bij Marian Draat.

Naam Kleur Geboortegewicht Geboortetijd Woont bij
ooievaarkater Twinkle Star Wit 116 gram 9:15 Danielle en Dennis samen met Scooter
M: G. I. C. Ayla Autumm van LimmyX
V: Int. Ch. Wesley of Chivers