Cattery Tekyni 2007- 2022

Na ruim een half jaar twijfelen en nadenken heb ik besloten om te gaan stoppen met de cattery. Nu, na 15 mooie jaren, is het genoeg geweest. Vele bekende cattery,s zijn mij al voor gegaan om dezelfde redenen. Na een corona gekte van 2 jaar, waar de prijzen voor een kitten recordhoogte kregen, de kittens ( en ook puppy,s)niet aan te slepen waren, was mijn grootste angst altijd, wat als alles straks weer normaal wordt? Gaan de kittens dan nog steeds alle liefde en aandacht krijgen die ze verdienen? Gaan mijn kittens, waar ik 14 weken mijn ziel en zaligheid in heb gelegd, niet doorverkocht worden of erger nog, komen ze in een asiel terecht? Maar de allerbelangrijkste reden is nu steeds dat ik in deze tijd van crisis niet meer kritisch naar de kittenkopers kan kijken, is het geen opwellingsaankoop? wat als het kitten wat gaat mankeren, is er wel geld voor de dierenarts? Dit alles , de constante zorgen, hebben de doorslag gegeven. De beide katers, Bingo Bongo en Jimmy zullen deze maand gecastreerd worden en hopelijk gaan zij een fijn bankhang pensioen tegemoet. Uiteraard blijf ik nog wel actief in de vorm van steun en raad voor al mijn kittenkopers. Ik zal het vreselijk gaan missen maar kijk wel terug op 15 prachtige jaren.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Gouden mandjes zijn gevonden

Het is alweer even geleden maar zowel Bibian als Max en Floris hebben hun forever home gevonden.

Max en Floris wonen samen bij Dennis en Justin waar ze helemaal op hun plek zijn en Bibian woont sinds kort bij de Familie Scholten waar ze inmiddels de diva in huis is.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Max en Floris zijn samen op zoek naar personeel

 

Max

Max, chocolate tabby met wit, en Floris, creme tabby, zijn hier geboren op 21 juli 2021. Zij zijn samen verhuist naar Yvonne Gums in Zoetermeer waar zij meer dan een gouden mandje hadden en zeer welkom waren. Helaas laat de gezondheid van Yvonne haar in de steek en hebben we samen besloten om voor deze 2 super lieve kanjers nieuw personeel te zoeken. Momenteel verblijven ze hier weer tijdelijk en kunnen het goed vinden met hun papa Jimmy en hebben ze een flinke ruimte tot hun beschikking. Voor Max en Floris zoeken wij lief personeel, want zij zijn ook heel lief samen en willen graag bij elkaar blijven. Max en Floris zijn volledig geent, gechipt en gecastreert. Uiteraard krijgt het nieuwe personeel de paspoortjes en de stambomen mee.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

HOERAAAA

Vandaag is het officieel!! Mijn diploma is binnen.

 

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Gouden mandje gezocht voor Tekyni,s Bibian

Op 8 februari 2022 is Unique bevallen van helaas maar 1 kitten, gelukkig beviel haar zus Fiep de volgende dag van 4 kittens, zodat Bibian niet alleen opgroeit en broertjes en zusjes heeft om mee te spelen. Alle kittens hebben al personeel gevonden alleen voor Bibian zijn we nog op zoek naar een gouden mandje. Bibian is lilac tabby Van van kleur, en heeft een prachtige vacht. Bibian is een beetje verlegen en dringt niet snel voor. Wij zijn op zoek naar personeel die alle tijd voor haar heeft en waar het niet te druk is.
Bibian mag half mei verhuizen. Voor meer info kunt u mailen naar linda@tekyni.nl

 

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Update

Het is alweer even geleden dat er een bericht geplaatst werd, maar we hebben, door de corona en de drukte, hier wel wat mee gemaakt in Tekyni-land.  Inmiddels is ons A3 -nestje geboren en ook al verhuist . Alfie is in Zweden gaan wonen waar hij hopelijk in de toekomst voor mooi nageslacht gaat zorgen. De andere 2 A-tjes zijn samen gebleven en heten nu Floris en Max (Verstappen). 

Inmiddels is ons B3, C3, enD3 nestje geboren. Helaas hadden zowel Unique als Betty beiden maar 1 kitten, maar gelukkig groeien ze samen allemaal op. 
Ook zijn de shows na de corona langzaam aan weer van start gegaan en zijn we voorzichtig begonnen met het hopelijk behalen van wat titels. Beide katers , Jimmy en Bingo, moesten nog wat puntjes voor de kampioenstitel behalen en gelukkig lukt dit aardig

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Kittens Y2en Z2 nest

Inmiddels zijn alle kittens voorzien van personeel, dat was best een klus vanwege alle aanvragen, maar ik weet zeker dat we de juiste keuzes hebben gemaakt.  De Y-tjes zijn nu 11 weekjes oud en hebben hun 1e vaccinatie, chip en gezondheids check gehad. Op 20 mei staat de fotoshoot gepland en op 27 mei hun 2e vaccinatie en gezondheids check.

De Z-tjes zijn 9 weekjes oud en doen het nu gelukkig geweldig. Op de leeftijd van 5 weekjes kwam er even de klad in, allemaal spugen en diarree, ik weet nog steeds niet of het een virusje was of omdat mamapoes krols was geworden, hierdoor waren ze flink afgevallen. Maar ze zijn met de inhaalrace begonnen en het gaat de goede kant op. Het allerleukste van dit Z-nestje is dat ze allemaal verhuizen naar personeel die al eerder een Tekyni kitten een gouden mandje hebben gegeven.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Y-nest

Vandaag zijn we met de Y-tjes naar de dierenarts geweest, Ze kregen hun 1e enting, chip en gezondheids check, alles was keurig in orde. Ook heeft het lilac/witte katertje zijn gouden mandje gevonden. Vandaag kwamen ze kennis maken en het was liefde op het eerste gezicht. Nu nog een naam verzinnen met de Y, maar dat gaat vast goed komen.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Het Y2 en Z2 nest is geboren!

Op 18 februari en 4 maart zijn Blossom en Shelby beiden mama geworden van 4 kittens.  eindelijk weer eens 2 nestjes zonder problemen. Beide bevallingen verliepen probleemloos en alle 8 kittens zijn verschillend. Zo leuk dat papa Bingo altijd weer zorgt voor mooie kittens in vele kleuren. 
Op alle kittens zit een optie!!!

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Dag Lieve Wonder

Het is even stil geweest in de cattery, hoewel er natuurlijk wel kittens waren. In het W2 nestje zat mijn droompoesje Wonder. Zij was chocolate tabby ticked. Na 5 weken kwam ik erachter dat zij geen anus had en haar dikke darm op de urineweg zat aangesloten. Bij de dierenarts besloten Wonder een kans te geven en haar te opereren. Dit was een zware operatie voor de kleine prul, maar geslaagd. Wat deed ze het goed erna! Ze kwam weer aan in gewicht, speelde met Whisker en Whoopy en deed alles wat een kitten moest doen. Helaas bleek toch in de weken daarna dat haar kringspier niet werkte. Na 7 weken van alles geprobeerd te hebben en jezelf afvragen hoe dit verder moest voor haar de komende jaren bleef er eigenlijk geen optie meer over dan haar te laten gaan. Houden van …is ook loslaten.

Posted in Geen categorie | Leave a comment